lørdag 2. januar 2010

Det lukter deilig av timian...Idag skriver vi 2. januar 2010.
Utrolig men sant; vi er allerede 2 dager inn i det nye året.
Jul- og nyttårsaften er overstått. Det ble to koselige høytidsdager med familen. Julaften var stille og rolig med bare søster og hennes svigerfamilie.
På nyttårsaften kom datteren med familen på besøk fra Krogstadelva. Vi hygget oss med god mat og spill. Frida og Pernille var ute med stjerneskudd som skinte flott på den hvite snøen, og fyrverkeriene lyste opp nattehimmelen ved midnatt. Jeg var inne og passet Pernille som hadde sovnet og den pelskledde krølltoppen på 4 ben men de andre koste seg ute i ca 8 kalde grader, helt perfekt.
Litt familiegreie ble det også på nyttårsaften. Nyttårsaften 1959 kom det ei lita jente til verden på Drammen sykehus, så i år fyller "attpåkladden" av en søster jeg har 50 år. Det ble en liten sammekomst hos henne på dagen til suppe og kaker.

... men i kveld skal det feires med et skikkelig gjestebud
(Gjestebud er møteplass for mennesker som normalt ikke møtes, eller mennesker som møter hverandre i en annen setting enn vanlig. Ved å treffes blir vi kjent med hverandre, vi lærer noe om andre, og vi får frem ulike sider ved oss selv)


...derfor liflige dufter trenger seg inn i nesen mens herligheten står i ovnen. Fucicciabrød skal det bli, med rikelig av sorte oliven, timian og flaksalt på toppen. Et herlig tilbehør å sette tennene i til all den gode maten de skal diske opp med.

Med dette vil jeg ønske alle som er innom siden min
et riktig Godt Nytt År,
og håper mange av oss treffes på nettet i året som kommer.

1 kommentar:

  1. Åh, det brødet der er så godt! Hvis du vil dele oppskriften med meg så blir jeg veldig glad...! Godt nyttår til deg!

    SvarSlett