mandag 4. januar 2010

Fucaccia brød

Hei igjen.
Fikk spørsmål om oppskriften til brødet jeg bakte for noen dager siden. Her er den.
Ingrediensene passer til langpannen
1/2 l. vann
1 kg hvetemel
ca. 3 dl olivenolje
100 gr oppdelte oliven (sorte)
50 gr. gjær
1 ss salt
2 egg
ca 20 gr. timian

Elt sammen hvetemel, gjær, halparten av olivenoljeng (1 1/2dl), oliven, salt og egg. Deigen eltes til den blir glatt og smidig, den skal være ganske løs.
La deigen hvile ca. 1/2 time eller til dobbelt størrelse og fordeles i langpanne eller rund kakeform. Prikk huller med gaffel og hell over resten av olivenoljen, dryss på flaksalt og timian.
Etterheves og stekes i ca 20-30 min. ved 200 grader.
Olivenoljen trekker seg inn i deigen ved heving og under steking. Bildet viser hvordan den ser ut før du putter den i ovnen.

Tips for variasjon: Del deigen i to og ha i fetaost før du legger på den andre delen. Oliven kan byttes ut med soltørkete tomater.
Min mor sa alltid:
"Når du baker gjærdeig passer det godt å være litt sint og la det gå utover deigen.
Gi den skikkelig juling sa blir baksten best".

Velbekomme, dette er et herlig brød som passer til det meste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar