tirsdag 12. januar 2010

Gulrot- og gresskarfrø brød.

Hei igjen.
Jeg har visst fått litt bakerdilla på nyåret, og jeg må nok si at det smaker kjempgodt med hjemmebakst, kontra kjøpebrød. Blir mettere og brødet holder seg mye lengere. Jeg setter deigen om kvelden i kjøleskapet og baker det ut på morgenen.
Her kommer oppskriften jeg brukte idag. Fant oppskriften på nett men har tilpasset den litt selv. Det fine er jo at man kan bruke de meltypene man liker . Jeg er svak for rug og har derfor brukt det.

Jeg brukte:
1 kg mel (minst 500 gr siktet hvetemel) resten etter eget ønske. Jeg brukte 250 fint sammalt rug og 250 gr finmalt (ikke så mye grovt denne gangen).
6 dl lunkent vann (jeg brukte kaldt da jeg skulle kaldheve dette over natten)
50 gr gjær
3 revne mellomstore gulrøtter
3-4 never gresskarkjerner
2 ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje
Bland alle ingrediensene og elt godt (veldig viktig for sluttresultatet at deigen bearbeides skikkelig) Bakerbollen dekkes til. Heves til dobbelt størrelse (eller over natten, sjekk den før du legger deg og evt. slå den sammen hvis den har hevet seg litt mye, og bruk en stor bolle).
Bakes ut til 2 brød (jeg delte den i 4 små brød)
Pensle brødene med vann, dryss på gresskarkjerner og litt mel. Etterheves til dobbelt størrelse før den stekes på 225 grader i ca 40 min.
Her kan du selvsagt bruke nøtter, solsikkefrø eller hva du har lyst på.
Det er også å få kjøpt en "salatblanding" med litt av hvert. Kjempegod.
Håper det smaker.

1 kommentar:

  1. Spennende! Den skal jeg prøve en dag! (...når jeg kommer hjem igjen).

    SvarSlett