søndag 27. desember 2009

Snø

Navndag idag søndag 27. desember, 3. juledag:
Natalie og Narve.
Narve var sønn av norrøn sønn Loke. Natalie = latin dies natalis (Jesu fødsel).

"Mitt hus" kl. 22.30 - 1. juledag kveld


...og krystallene dalte ned...
I går 2. juledag våknet jeg og mange med meg opp til tidenes snøfall. Jeg målte snødybden før måking til 43 cm, og etter å ha måkt en liten passasje bort til porten til 93 cm.


Dette satt mine" små grå" i funksjon og jeg slo opp på "Wikipedia" som kunne fortelle meg dette:
"Snø eller sne (fra norrønt snjór, snær) er nedbør i form av gjennomsiktige krystaller av is som er dannet rundt små partikler i atmosfæren. Når temperaturen er under frysepunktet blir regndråper omdannet til snøkrystaller i de høyere luftlagene, og de vil fortsette å være snøkrystaller helt til de kommer til en høyde der temperaturen er over frysepunktet."

Det står egentlig ganske mye om snø på internet, så jeg stopper der. Det står også at et snøflak kan bli 7-10 cm i diameter. Der tror jeg forklaringen ligger. Når det kan bli 43 cm fra kl. 22.30 om kvelden til kl. 09.00 på morgenen må disse dalende små hvite krystallene ha vært så store.

En ting er i hvert fall sikkert, det er en av de tingene som kan få så mange til å møtes ute, og slå av en prat over snøskuffa som en slik morgen... derfor snø = sosialt og for skapende for fellesskapet.Når snøværet endelig gir seg blir det vakkert. Dette bildet tok jeg fra stuen gjennom terrassedøren, som ikke lar seg åpne... grunnet snøen; så rart for der er det nemlig fortsatt ca 43 cm høyt med snø. Får jo ikke opp døren slik at jeg kan måke der.

Med dette vil jeg ønske alle en fortsatt fin romjul og
håper det holder med små dalende krystaller for en stund.

1 kommentar:

  1. Hei, og tusen takk for hyggelig hilsen på bloggen min. Jeg har faktisk vært innom på siden din en gang tidligere og titta også. Koselig med nye bekjentskaper og felles interesser. Lykke til videre og Godt nytt år.

    SvarSlett