lørdag 9. april 2011

2+7=9... valper født 9. april

Ja, så var ventetiden over... og puff så var Briza slank igjen. 9 flotte valper derav 7 tisper og 2 hannhunder, mer perfekt kan det jo ikke være. Bildet under er førstefødte datter
Alle er brune så den godeste Krekling må ha sterke gener som har overkjørt alle de fargene som ligger på Brizas gener. Alle har hvitt bless i brystet av forskjellige størrelser, samt hvite sokker disse også av forskjellige størrelser. Her er de alle bare noen timer gamle. Egentlig ikke mye og se på et slikt bilde men

hvis du spør meg er de selvsagt verdens vakreste, og det mener Briza også. Tante Ahura og søskenbarnet Mille syns kanskje de er mer til bryderi, men har akseptert dem stilletiende. Mille syns jo det er kjempegøy med Briza, men disse valpene setter nok litt begrensninger i bevegeslsesmønsteret for en stund.
Valperommet er selvsagt hermetisk lukket i 3 uker, det er bare de aller nærmeste som slipper inn der. Mor og barn skal ha ro og tid til å bli kjent med hverandre. De nærmeste er ikke inkludert de på 4 ben. De bor på "gangen" for tiden.

Fødselen ble litt mer dramatisk enn jeg likte. 1. valpen "poppet" ut som bare det. Så tok det faktisk nesten 3 timer og veene ble borte. Jeg ringte til Stein veterinær og spurte han, vi ble enige om å komme ned til Dyrehospitalet. Det ble det tatt røntgenbilde og neste valp lå i sete slik at det lå 2 skaller mot hverandre. Det ble vurdert keisersnitt da de ikke kunne drives ut med V-sprøyte (tror det heter det) Det er en væske som setter igang veene igjen og driver valpene ut.
Mens dette ble diskutert kom den 2. valpene av seg selv og 15 minutter etterpå kom den 3. Det var nok reisen som hadde satt fart på frøkna. Etter det gikk det raskt og valpene kom på løpende bånd.
Ved 3-tiden på natten kunne vi pakke ned valpene og reise hjem med dem alle. Det løste seg fint og vi slapp keisersnitt.
Briza fødte veldig lett, de kom på 3 pressveen de fleste av dem.
De som var med på fødselen var søsteren min Inger som jordmor, Dina fôrverten til Briza og jeg var assistenter og selvsagt Stein med et våkent øye på avstand med sin assistent. De kom hvis vi trang hjelp.
Vi takker for lånet av fødestuen og hjelpen:-))
Det er ikke så mange bildene enda, men jeg lover flere senere.

7 kommentarer:

 1. Hurra.
  Så flott at du legger ut bilder, gleder meg til fortsettelsen. Så godt at resultatet ble så bra og at mora var så flink.

  SvarSlett
 2. Hei!!
  Gratulerer med Fødselen til Briza også 9 valper det var stort kull dette her ja 7 Tisper og 2 hanner grei fordeling det ja moro og se at fargene til Krekling er så dominerende!!Kan tro den unge herre mann er stolt som nybakt far!!!! koselig at du legger ut Bilder grattis:):)

  Anja Og Isak:):)

  SvarSlett
 3. Så skönt att ni inte behövde snitta henne .´kan vara svårt att få kraft att pressa ut valparna när magen är så "stinn"!

  SvarSlett
 4. HURRA-HURRA!

  Hadde en magefølelse om at noe kunne skje i dag... Har sjekket hjemmesiden tre ganger allerede.. Fantastisk å kunne se bilder av de små og brune så raskt:-)

  Godt å høre at alt gikk bra, og at alle NI og mor har det fint!
  Vi gleder oss til veien videre!!

  Tiril, Lukas, Bror og Cathrine

  SvarSlett
 5. Takk, kjempegøy med blogg som får kommentarer. Briza er kjempeflink og takler dette overmåte fint. Dog bor hun ikke her til daglig, man samværet med meg og de to andre hunder går så bra. Hun er ei jente med et flott kroppspråk og er utrolig omgjengenlig.

  SvarSlett
 6. Gratulerer :o)))
  Alltid moro med valpebilder!

  SvarSlett
 7. Heisann

  Gratulerer !!!
  For et flott resultat. Kjempekull. Gleder oss til flere bilder...

  Mvh Marco, Monica, Ebbe, Birk og Iben

  SvarSlett