tirsdag 15. juni 2010

Valpedagbok, tirsdag 15. juni


Idag er det 58. dagen sier mor, hun teller etter en gang til for sikkerhetsskyld, joda det stemmer.
Idag har vi fartet rundt i butikker og handlet, først apoteket; ormekur, kladder - til å ha i valpkassen under teppet. Egentlig er slike kladder til mennesker som tisser i senga, men de er så fine å ha i valpekassa under varmetepper for da holder det seg lunt og varmt hele tiden. Så skulle hun ha sånn plasttrekk til å ha utenpå temometeret, åhhhhh jeg kan ikke fordra det. Mor begynner å måle temperatueren min et par dager før valpene skal komme, først faller tempen min under 37 grader så skal den blir så opp igjen, da nærmer fødselen seg. Varmetepper ble innkjøpt, og hmmmmmmm 5 høner. Nam nam.

Onkel kom med valpekassa, den er vasket og plassert på valperommet, syns foresten vi kan kalle det barneværelse jeg, høres så hyggelig ut. Atelieret til mor er en "saga blott" i noen uker framover.
Jeg testet ut kassa, jo takk det føles bra. Mor har lagt sengen min opp i kassen for vi skal bo på valperummet fra i dag slik at jeg venner meg til kassa og den nye plassen sier hun.
Her er senga til mor, jeg tester ut den også... for sikkerhets skyld... he he, kan nok hende jeg kommer snikende etter at hun har sovnet. Det er egentlig ei gjesteseng som står i atelieret hennes.

Fra kjøkkenet sprer det seg en liflig lukt fra hønene som står og koker. Mor lager hønsesuppe som jeg skal få etter fødselen (råd fra tante Inger) og det smaker himmelsk.

Lurer på om det går ann å få en liten smak når den er ferdig, -det fikk jeg, en liten smak før alt havnet i fryseren, men den som venter på noe godt....
Ojj, der sparket det igjen. Mor kjenner det også når jeg ligger på fanget hennes, det er sååå spennende. De er aktive disse småttene mine.
Ellers er formen forbausende bra, jeg er lett på foten og følger med hele tiden.
Forrige gang jeg skrev noen ord til dere nevnte jeg at mor er hysterisk for hoggorm og flått. Tenkte jeg kunne nevne det igjen, for det er veldig viktig at dere reiser til dyrlegen hvis dere har den aller minste mistanke om ormebitt.
Det er kjempefarlig og dere må bære hunden tilbake til bilen og reise dit øyeblikkelig. Hvis dere har en sånn dings i kobbelet med ormepille, ta den med en gang. Det diskuteres visstnok nødvendigheten av det, men mor har spurt dyrlegen min og han sier det er en stor fordel.

Når det gjelder flåtten må dere huske at vi lagottoer tåler IKKE Expot, dere må heller bruke Frontline. Det er de dråpene som man har på huden vår. Mange bruker flåtthalsbånd. Kela, søster sverger til det.
... og med det samme jeg i gang med et som er farlig vil jeg i disse hagetider nevne Kakaobark (se linken), slik som man legger i blomsterbed og rundt omkring. Det kan vi hunder dø av. Kjempe, kjempefarlig for oss, så har dere hund må dere IKKE kjøpe slik.
Tror det var alt for denne gangen. Slutter med en sommehilsen fra hagen (mor flyr rundt med dette kameraet sitt hele tiden og knipser i hytt og pine).
Dette tok hun i hagen idag tidlig.
Fortsatt god sommer og jeg kommer tilbake i spalten om en stund. Kanksje jeg ikke rekker noe nå for jeg kan presentere et bilde av de små. Vi får se...
Hilsen fra Ahura ;o)

4 kommentarer:

 1. Spennende dager fremover skjønner jeg!! Mange gode tips her å ta med seg for en nybegynner! Har du noen oppskrift på den hønsesuppa? Er de ikke dyre de kladdene?

  SvarSlett
 2. Hei Marianne. Hønsesuppa er enkel. Jeg koker høner med så mye vann at det dekker akkuat i kjelen. Lar det stå å putre ca. 3 timer (eller noe sånt). Jeg renser kjøttet og har det i foodprossesoren sammen med litt av av kraften (ikke for mye for da spruter det over). Etterpå blander jeg alt sammen med resten av kraften slik at det blir suppeaktig. Dette er kjempefint å ha over fôret når de har født. De trenger mye næring for de melken sin.
  Husker ikke helt hva jeg betalte for kladdene, men det er ikke avskrekkene og utrolig fint i valpkassa. De absorberer urinen og kassa holder seg tørr og fin hele tiden. Jeg bruker de bare den første tiden, når de blir større og skal i valpebingen bruker jeg aviser. Varmelaken kjøper jeg hos Hansen & Dysvik. De deler jeg i to og bruker over kladdene. Hver valp får med seg ett sånt teppe hjem.

  SvarSlett
 3. Så bra..Skal lage meg sånn suppe å ha i frysen jeg også!! Å kladdene må jo være kjempe praktiske..Skal stikke innom på apoteket å høre hvor mye de koster..Mye mer behageligt en aviser og håndklær!!

  SvarSlett
 4. Koselig å lese bloggen din. Lykke til med valpingen.

  SvarSlett