mandag 29. april 2013

Lavkarbohunder, evaluering etter 1 uke

Hundene har nå spist wom og grønnsaker i en uke og spennende ting har skjedd i "hundhuset" vårt.
Lørdagskosen består nå av margben og du kan tro de koste seg med hver sitt gode ben. Husk all slags ben de får skal være rå. Bra for tannsten og de trenger noe å bite i.
Jeg har fått en tilbakemelding om en hund som hadde lagt på seg 3 kg og matmor trodde det kanskje skyldes tyggeben for tannsten. Her holder vi oss til naturprodukter. Nam....
Evalueringen:
De har fått matmengde etter ønsket vekt da begge to veide ca 1 kg over ønsket vekt.  
Begge hundene har gått ned i vekt, Mille mest og det kan skyldes at hun er den mest aktive av dem. Jeg syns de virker roliger her hjemme også. De har betraktelig mindre avføring som igjen sier at de nyttegjør seg mye mer av maten de spiser. De virker mindre stressede på tur da de ikke lenger leter etter noe spiselig. De elsker den maten og ser fornøyde ut. Avføringen kan virke litt hard. Det er litt tidlig å si noen om pelskvaliteten.
Kanskje det beste av alt er at de har sluttet å spise avføring de finner i skogen. Tydelig at det har vært ting de har savnet av mineraler og vitaminer som de nå får gjennom denne lavkarbo-maten.
Tidsstudie: 
Jeg får mange tilbakemelding på dette med grønnsaker... tar lang tid osv.. Igår tok jeg derfor tiden da jeg skulle lage ny porsjon med råkost:
Finne fram food"proferssor'n".... sette over en kjele med vann til koking og vasking av grønnsaker. Vannet koker når jeg er ferdig med råkosten, 3-4 minutter med forvelling.
Setter blandingen under kaldt vann i et døslag...
Max 10 MINUTTER på hele prosessen. 
Grønnsakene settes i kjøleskap i en bolle med plast over, og de holder seg fint 2-3 dager.
Grønnsakene kan fryses ned i passende porsjoner, men det rekker jeg ikke...

Blandingen smaker ypperlig for meg også, med litt ekstra krydder. En neve av blandingen og litt kokt skinke i en majones/rømme blanding og du har en ypperlig italiensk salat :-) 
OBS!
Grønnsakene må forvelles for at hundekroppen skal ta til seg disse viktige vitaminer og mineraler.

Dette ga mersmak så idag har jeg vært å kjøpt mer wom. Jeg vil blogge litt om hvordan det går med hundene. 
De har bl.a. fått dårlig pels gjennom det magre kostholdet (light ferdigfôr), så jeg er spendt på hvordan pelsene dere vil utvikle seg.
Jeg skal i tillegg kjøpe omega 3 fiskeolje, og ha i maten. Idag fikk de også ølgjær.
Etter middagen får de også en skvett med Biola for mageregulering. 
De elsker dette og er kjempefornøyde

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar