søndag 8. mai 2011

Barn og hund

Idag tenkt jeg å berøre temaet barn og hund.
Barn har utrolig godt av å vokse opp med hund, de lærer bl.a ansvar og omtanke. Det er et ... m e n... som jeg kommer tilbake til.
Vi fikk vår 1. hund, en flatcoated retriever da datteren var 5 år og sønnen fortsatt hadde igjen 3 mndr til han ble født.
Jorunn fikk et ublidt møte med valpetennene, det løste hun på denne måten, langstøvlene sto på en taburett ved siden av sengen hennes. De var det første hun tok på om om morgenen, for ingenting er vel mer forlokkende for en valp enn barneføtter som løper over gulvet, det setter virkelig igang jaktinnstinktet i den søte lille rakker'n.
... her kommer mitt m e n... Å få en herlig liten valp i huset setter krav til oss som foreldre. Vi ønsker oss en voksen, rolig og fin familiehund. For å få det må valpen få nok ro og hvile. En valp skal aldri vekkes når den sover, så når "alle ungene" i naboskapet kommer for å se på valpen (en valp er som trekkplaster) så skal den ikke vekkes om den ligger og hviler...
Jeg fant et par småting angående dette som jeg legger ved linker til "Barn og hund"
og "Viktig informasjon til foreldre"  
Dette er verdifull lesning også for oss besteforeldre og andre som får valp i huset og besøk av barn. Les også boken "På talefot med hunden" av Turid Rugaas.
Det var dagens lille informasjonshjørne.
Valpene har nå vært ute på gresset, de storkoser seg. Legger ved noen bilder.
 Burtrening
 Mille ser såååå spennende ut
 Besøk av matmor med døtre til pappa Krekling...
 Godlukt

.... og til slutt, valper har 4 ben og det betyr at de kan gå selv... skal ikke bæres rundt, det liker de ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar