tirsdag 10. desember 2013

En betraktning fra valpekassa på 12. dagen

Briza har fått låne et dekken av Ahura, slik at hun kan bli med ut på tur uten å fryse spenene sine.
Ser ut til at hun koser seg med en liten forandring og litt frisk luft

Av og til "jommer og syder" det i kassa, go'lyder og høylytte klynk kommer, ikke alle er like fornøyde med en patten den finner i trengslen og det gir de uttrykk for...
Valpene begynner så smått å åpne øynene. Jeg vil derfor være forsiktig med fotografering de neste dagene, kanksje noen bilder uten å bruke blitzen.
Det syns best på de lyse valpene hvor sorte små "glugger" så smått kommer fram. De lyse valpene begynner også å få mer pigment nå, slik at mye av det rosa forsvinner, og snutene begynner så smått å få mørkere farge.
De begynner så smått å sette føttene under seg og mange rare kromspring  utspinner seg etterhvert som de "deiser" overende. Helt opplagt at de nå kommer inn i en litt annen fase fra spedvalper til små valper.
En hektisk morgen er nok en gang over og roen senker seg i valperommet. Alle har fått frokost, de store hundene har vært ute en tur. Valpene har forsynt seg grovt fra mors fulle spener, her det ingen matmangel. Rommet er luftet og kassa har fått rent underlag. Hva gjorde man før kladder fra apoteket og varmelaken fra Hansen & Dysvik....?? Nå er det bare å sette igang dagens vaskemaskin med skitne tepper.
Mor Briza slapper av på gulvet ved siden av kassa, her er idyll på høyt plan. Selv jeg har fått ei brødskive og en kopp kaffe...
Imorgen blir det neglklippedag... vet ikke om jeg rekker alle... Et raskt regnestykke sier 200 klør og 20 sporer på foran, her er det best å holde orden på rekkene.
En liten valpehilsen til slutt, dette ble tatt for noen dager siden, idag er mye av det rosa borte og snuten begynner å bli mørkere.

1 kommentar:

  1. Høres hektisk, men først og fremst veldig idyllisk ut :-). Gleder oss til bilder av valper med øynene åpne. Ønsker om en fortsatt god uke til dere alle fra Kirsti & co.

    SvarSlett