onsdag 22. september 2010

Vitaminbombe i høstmørket

Hei på dere.
Idag fikk jeg lyst til å dele en oppskrift med dere. Fant den på internet og "stjal" den fra Niklas mat. Jeg tror ikke han har noe imot at jeg deler den videre med dere som er innom bloggen min.
TOMATSAUS
Denne sausen lages på en enkel måte med grønnsaker. Grønnskaene skal kun deles i 2 og bakes i stekovnen. Ingen rensing bortsett fra å skrape gulroten.
Ingredienser:
6 friske tomater
2 hele hvitløk
2 paprika, valgfri farge
3 løk
2 chili, hvis du vil ha en mildere saus (den ble hot) bruk litt mindre eller ta ut noen av frøene. Dette ble nok litt i overkant for de yngste i huset, men kan jo spees ut ved senere bruk.
1 gulrot kuttes i skiver
1 boks knuste tomater
olje
hvitvinseddik
salt
evt litt grønnkrydder som basilikum eller provancekrydder
Du kan godt bruke andre grønnsaker også, se hva du har i kjøleskapet og komponer din egen saus.

Grønnsakene deles som vist på bildet. Jeg så dette på tv og et godt tips var å legge et lag med tinnfolie og et lag med bakepapir under grønnsakene. Rikelig med olje over, jeg brukte olivenolje med det er en smaksak, eller hva du har i huset.
Grønnsakene bakes i stekovnen på ca 150-175 grader i 1- 1 1/2 time. Jeg likte den sakte bakingen (ca 150 gr) da syns jeg smaken blir ekstra god. En liflig lukt spredde seg utover i kjøkkenet mens den prossessen var i gang. Jam jam
Etter bakingen fjernes frø, stilker og skall. La det bli litt avkjølt. Hvitløkbitene bare "poppet" ut av skallet. På paprikaen og tomatene lot jeg skallet sitte for hele herligheten skal i en blender eller en stavmikser etterpå.
Nå kommer det snedige med bakepapiret. Du løfter det opp og heller hele smaksbomben over i en bolle eller blender.
Bland grønnskaene med en boks knuste tomater, smak til med salt og hvitvinseddik. Hvis den blir veldig tykk kan du spe med litt vann.
Simsalabim og du har masse god saus i fryseren til senere bruk. Tenk å komme hjem fra jobb eller andre aktiviteter og lage en herlig spagettigryte med denne vitaminbomben, eller pizza... eller hva du måtte ha lyst på... og ikke nok med det, men du vet hva du får i deg, her er det ingen skjulte tilsetningsstoffer.
Neste gang lager jeg dobbelt posjon da halvparten havndet i fryseren til datteren min.
Nyt høsten og masse god mat.

2 kommentarer:

  1. Dette må prøves, og det ser utrolig godt ut. Kjekt å ha og lettvindt å ta opp av fryseren, når man trenger litt ekstra piff på tomatsausen. Takk for tipset !!

    SvarSlett
  2. Åååååh, nammm! Tusen takk for tipset! Supert! Nettopp den type saus vi er glade i her i familien, men forandring fryder. Denne må prøves. Får putte oppi litt ekstra paprika, og et eple kanskje - i stedet for løken. Er allergisk gitt - men heldigvis ikke mot hvitløk :-)

    SvarSlett