mandag 16. august 2010

Valpedagbok, mandag 16. august

Oppbruddets time er i gang, litt vemodig, men litt godt også. "Onga mine" begynner virkelig å bli aktive og trenger endel oppdragelse fra meg. Blir nesten litt sliten samtidig som det er kjempgøy å leke med dem i hagen, godt kondisen er i orden hos meg.
På fredag dro Effie, ikke langt, sjarmtrollet mitt skal bo her i byen "åppi skauen" ikke langt herfra, hos familien Vik. Her har fått ei storesøster, en berner sennen hund å leke med.
Hun skal også gå på valpekurs i "klubben min" så jeg regner med at vi skal se litt til hverandre.
Der skal forresten Dicco fra det forrige kullet mitt begynne å trene også. Blir rene familieklubben dette, morsomt...
Emilio, eller Emil flyttet på lørdag til Synøve og Bjørn Torkildsen i Kirkenær på Hedemarken. Synøve jobber på veterinærkontoret der, så her får Emil plassen sin til daglig under pulten hennes. Hjemme har han fått en flatcoat bror som lekekamerat.
Han skal begynne på valpekurs hos Anette Thune og vil nok fortsette med lydighet og spor.
Emil har utviklet seg til en solid og flott hannhund som ofte lå og tok et overoppsyn med "flokken sin". Han sa heller ikke neitakk til en runde med de andre, spesielt søster Effie var en god makker for han.
På søndag tok mor og tante Elin med seg gjengen og meg (som måtte ligge i bilen) på bytur. Vi skulle egentlig ha vært der tidliger med hele gjengen, men de ble ikke vaksinert tidsnok til det. Vel, her må jeg nok bare sitere fra samtalen, da jeg ble snytt for hele turen. Tante Elin med Enzio og Era, mor med Emilie og fotoapparatet.
De skravla masse i bilen etterpå og det jeg fikk med meg av den samtalen var at "dette var den modigste gjengen som hadde vært på bytur av de kullene som hadde vært der tidligere".
Først måtte de kikke seg litt rundt, og mor måtte kalle og smatte på dem de første 15-20 meter'ne, men da gikk det raskt framover.
Enzio måtte ta puddelen under oppsyn, og det var da bare gøy og hilse på han.
Litt stor men "cool".
Her var det ikkeno' hale mellom bena eller piping, de vandret i freidig flokk helt til torget (fra Nav kontoret). På torget var det hilsing på folk og hunder, først en liten terrier av et eller annet slag,
etterpå en hvit kongepuddel, dette var kjempegøy og ga tydligvis mersmak sa mor.
Enzio og Emilie er enige om at dette er en morsom tur.
Era og Emilie.
Enzio titter seg litt rundt.
Era som den sindige karen han er tar han det litt med ro.
Ser du ikke forskjell på dem? Enzio med rødt bånd og Era med blått.
Dette var litt fra turen vår til byen. Etterpå fikk alle vann (jeg trang jo ikke det som hadde ligget i bilene hele tiden....) dumt syns nå jeg da.
Mor og tante Elin tok seg en stor is i kiosken (jeg fikk slutten av mors is) det gjorde opp litt for turen jeg ble snytt for.

Nå nærmer det seg nok slutten på mine valpedagbøker. Hverdagen nærmer seg og jeg skal på lydighet klasse II kurs. Må si jeg gleder meg til litt uteliv igjen. Emilie blir jo igjen her og skal vel også lære litt av livets alvor.

Håper nå bare vi finner en like fin familie til Era, som de andre "onga mine" har fått.
Enzio reiser til Trondheim på fredag.
Ønsker dere alle en riktig fin uke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar